Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 24 maart 2013

Ingewikkeld

Ook vandaag zijn het nog de lage gevoelstemperaturen die ons weerhouden van het rondje Sloterplas. We verplaatsen ons vandaag uitsluitend per auto. In Casa Allende nemen we de tijd voor muziek, boeken en meerdere weekendkranten.
De Volkskrant besteedt aandacht aan het jaarverslag 2012 van de Nationale ombudsman in NL met de veelzeggende titel "Mijn onbegrijpelijke overheid". Hij concludeert o.a. : "De overheid is te ingewikkeld, te bureaucratisch en mist inlevingsvermogen". Nu steeds meer mensen deze tijden van crisis aangewezen zijn op de overheid en haar verschillende diensten, neemt de complexiteit van de overheid enkel toe. 

Een mooi voorbeeld hiervan is een alleenstaande bijstandsouder met deeltijdbaan en studerende kinderen. Deze ouder ontvangt twaalf inkomenselementen, afkomstig van acht instanties, achttien digitale formulieren en tachtig betalingen per jaar...... Op de grafiek hiernaast een overzicht van die elementen. 
Logisch, dat er weleens wat fout gaat tussen die burger en een van die overheidsinstanties. Kafka is in NL in 2013 nog springlevend. Je kan maar beter niet afhankelijk zijn van zo'n overheid. In het boek Society3.0 staat trouwens precies beschreven hoe het wel kan. Sla mijn bericht er hier maar eens op na.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten