Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 26 maart 2013

Slow

Alweer een paar jaar beginnen we elke dag met een smoothie (of shake, zoals wij zeggen). Mike is met de hulp van de blender een specialist geworden in het maken van heerlijke sapjes uit diverse soorten fruit. De laatste maanden gaan er ook veel soorten groenten in en beperken we ons niet alleen tot de ochtend-shake. Een ware leidraad in onze zoektocht naar meer vitamines en mineralen in onze voeding is het boek de Voedselzandloper (zie hier). Als we ons op internet meer verdiepen in raw-food, komen we terecht in de wereld van de juice-liefhebbers. Al snel beseffen we, dat onze blender niet het meest geschikte apparaat is om kwaliteitssapjes te blijven maken.
Slow-juicers zijn de oplossing, ze halen langzaam het sap uit je groenten en fruit. Daardoor blijven de vitamines en mineralen optimaal bewaard. Van de meeste pulp kun je trouwens koekjes maken. De beste slow-juicer blijkt een Nederlands product te zijn, de Versapers (zie hier ). Alhoewel hun promo-video's op YouTube wat amateuristisch aandoen, worden hun apparaten door gebruikers als top ervaren. De Vitaminstore hier in Osdorp blijkt (met de Bijenkorf) dealer te zijn. Maar helaas, uitverkocht. Dus afgelopen weekend via internet besteld en vandaag wordt de juicer netjes door PostNL afgeleverd. We maken even een vreugdedansje. Casa Allende is vanaf vandaag overgegaan op slow. Het is maar, dat je het weet. Proost ! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten