Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 22 mei 2013

Ambities

Ja, het regent en het is koud in Amsterdam. Vandaag zelfs een enkele hagelbui en temperaturen van 9 graden. Het lijkt wel herfst. Tussen de buien door lukt het wel om onze dagelijkse wandeling te doen. Mike zwerft met haar schilderclubje deze middag door het vernieuwd Van Gogh Museum.
Vanaf eergisteren klinkt er hier in Casa Allende enkele uren per dag Deens door ons appartement. Nog voordat de nieuwste serie van BORGEN in NL verkrijgbaar is, heb ik hem al via internet gedownload. Vandaag bekijken we de laatste afleveringen, met een ambitieuze Birgitte Nyborg die weer helemaal terug is in de Deense politiek. Leuk om al die uit de eerste twee series inmiddels vertrouwde gezichten weer terug te zien. Voor wat de gluiperige coalitiepolitiek betreft, komt ook deze serie m.i. aardig overeen met de werkelijkheid. Denemarken lijkt erg op NL. Ook de verhaallijn over de Deense media (m.n. de ambities en vetes tussen de hijgerige en integere journalisten) is interessant om te volgen. BORGEN-3 is weer een serie die wij niet 1x per week willen volgen op TV, maar net zoals een goed boek, zo snel mogelijk achter elkaar zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten