Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 26 mei 2013

Inwoning

Er is in Amsterdam nog steeds een flink tekort aan woningen. Als je je hier voor bijvoorbeeld een jaartje of een seizoen wilt vestigen, moet je lang zoeken. Met een beetje geluk en met een dosis inventiviteit kom je natuurlijk ook wel verder. 

Wat de vogels betreft schijnt het soms niet anders te zijn. Waarschijnlijk zijn alle nestkastjes in het aanpalende Sloterpark bezet, want wij hebben sinds kort inwoning van twee pimpelmeesjes. Op een onmogelijke plek - in het buizenframe van ons frans balkon -  hebben ze hun nest gebouwd. 

Er zitten zeker jongen in, want de mezen vliegen af en aan met insecten in de bek om te voederen. Vanochtend toch e.e.a. nog even vastgelegd. Tegen de tijd dat de jongen vliegles krijgen, zijn wij als hoofdbewoners ook alweer gevlogen. Naar warmere oorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten