Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 9 mei 2013

La Católica (1)

Via Málaga en Córdoba rijden we op de N-420 richting noorden, de geur van de bloeiende olijfbomen ruiken we tot in de auto. Vanaf Montoro is het een redelijk nieuwe en mooie weg dwars door twee nationale parken. Niet alleen veel naaldbossen, maar ook uitgestrekte heuvels met steeneiken. En natuurlijk de bruine varkens en runderen. Tijdens een stop in Puertollano - we zijn in La Mancha - zien we de oude glorie van de steenkool- en ijzerertsmijnen. Voorbij Ciudad Real zijn we echt in het land van El Cid. De grote kastelen op de bergtoppen, het land van de kruisvaarders in de Reconquista. Als we eind van de middag in Toledo inchecken bij Hotel Eurostars is dit vanuit de kamer ons uitzicht.
Eenmaal lopend in de oude binnenstad lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Je waant je tussen de kathedralen, kloosters, moskeeën en synagogen in de Middeleeuwen. Het is één groot openluchtmuseum. Toledo is eeuwenlang het geweten van het katholieke Spanje geweest, vandaar de bijnaam van de stad La Católica. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten