Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 12 mei 2013

Verschillen

Het is vandaag een hele uitdaging om richting Parijs te rijden en de tolwegen te mijden. Vanuit Bordeaux rijden we via o.m. de N-10 richting Poitiers en Tours. Af en toe nemen we zelfs wat D-wegen. Heel landelijk, maar het schiet niet op. Het is heel druk oip de weg. Vandaag (op zondag) gaan de meeste Fransen na enkele dagen vrij naar huis. Ze hebben vanaf Hemelvaart al vrij gehad. De Spanjaarden vierden afgelopen donderdag geen Hemelvaart, maar vandaag. Dus geen extra vrije dagen. De Spanjaarden hebben de naam, maar volgens mij zijn de Fransen Europees kampioen vrije-dagen ! Op het platteland hier valt ons de armoede op. Slecht onderhouden huizen, gesloten restaurants en hotels. De crisis lijkt hier erger dan in Spanje. Op internet lees ik, dat het aantal aangelegde nieuwe wegen in Frankrijk afgelopen jaar op een absoluut dieptepunt is aangekomen. Wat een verschil met Spanje waar nog steeds nieuwe snelwegen en spoorlijnen (voor de AVE,  hogesnelheids-treinen) worden aangelegd.
Natuurlijk blijven grote steden in Frankrijk zoals Orléans hun grandeur houden. In het begin van de avond rijden we hier langs de Loire en in Saint-Jean-De-Braye (even buiten Orléans) stoppen we voor een overnachting in een simpele maar schone F1-motel. Na een prima visschotel bij de Italiaanse buurman en een avondwandeling gaan we met onze pincode het motel maar eens in. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten