Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 11 mei 2013

Door de Pyreneeën


Vanuit Toledo rijden we vandaag rechtstreeks naar Madrid en dan via de M50 naar Zaragoza. Heel afwisselend landschap met veel fruitbomen. Van daaruit naar Huesca en dan via Jaca naar de N-330 de Pyreneeën. 

Het Parc Nacional de Pyrenées is prachtig om doorheen te rijden. De wegen aan de Spaanse kant zijn prima, men is er nog hard bezig een vierbaans snelweg aan te leggen. 

Zodra we via een kilometerslange tunnel Frankrijk binnenkomen is de natuur even mooi, maar de wegen erbarmelijk. Tweebaans, slingerend en "vooroorlogs", nergens een begin van de aanleg van enige verbetering. Pas vanaf Pau zijn de wegen weer goed. Zelfs de tolvrije routes. Alleen geen tot weinig hotels of B&B's. Vrijwel alle dorpshotelletjes zijn complet.
In een motel in Lormont bij Bordeaux overnachten we.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten