Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 24 juni 2013

Big Brother

Afgelopen week gekeken naar The Company You Keep, de nieuwste film met en geregisseerd door Robert Redford. Fascinerend om te zien hoe anno 2013 de FBI nog steeds jaagt op 60-plussers die ooit lid waren van de gevreesde Weathermen. De rol van onderzoeksjournalistiek in deze film doet sterk denken aan de al uit 1976 gedateerde film All the President's Men (over de Watergate-affaire).
Het grote verschil is, dat de USA sinds 9/11 sterk is veranderd en daarmee de methoden waarmee de FBI werkt. Dankzij klokkenluider Edward Snowden weet de hele wereld van het PRISM-schandaal en de wijze waarop de NSA werkt. Dat alles maakt het bekijken van deze film momenteel de moeite zeker waard. Mooie rol trouwens van Julie Christie.
Zou zomaar kunnen, dat ik door de trefwoorden in dit bericht ook wordt opgenomen in de databestanden van de jongens en meisjes van de NSA. 
Big Brother uit 1984 is now more than alive ! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten