Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 28 juni 2013

Black & white

Sinds enkele dagen zijn we - drie man sterk - hele dagen bezig met schilderen (of verven zo u wilt). Het hele huis en bijgebouwen krijgen weer een onderhoudsbeurt. En dat was hard nodig. We dachten nog een paar jaar vooruit te kunnen, maar het Mediterrane klimaat hier laat haar sporen achter. Zoals in 2009 hebben we Antonio el Pintor uit Nerja weer ingehuurd voor het huis en de daken. Op 4 meter hoog op een wiebelende trap is not my cup of tea. Vooralsnog zijn we bezig met de kleuren wit en zwart. Wit voor alle muren en zwart (Hammerite) voor al het tralie- en hekwerk. Er wordt geschuurd, de afbladderende stukken worden eerst behandeld met Fijativo en scheurtjes dichtgesmeerd.
Antonio zoekt steeds de schaduw op, wij staan gewoon in de volle zon ons werk te doen. Gelukkig is het maar rond de 24 graden met een koele zeewind. Het hekwerk rond het zwembad is behoorlijk geoxideerd. Tsja dat krijg je als je een zout water bad wilt hebben. Veel opspattend water doet dan zijn verwoestende werking. Op advies van de expert zullen we dat hekwerk voortaan maar jaarlijks gaan doen, ondanks de beloften van Hammerite (5 jaar oxidatie-garantie) op haar potten. Tijdens het werk heeft Antonio zijn radio op Cadena Ser staan, een zender met louter nieuws en informatieve programma's. Volgens hem de enige politiek onafhankelijke en non-commerciële radiozender van Spanje. De uitzendingen geven regelmatig aanleiding tot hele gesprekken tijdens het werken. Van de grote jeugdwerkeloosheid in Spanje tot de klasse-justitie in dit mooie land. In ons denken merken we, dat we ook steeds meer op de zwart-wit toer gaan. Als de problemen in een land groter worden lijken de nuances ver weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten