Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 23 juni 2013

Water en vuur

Vandaag wordt in Andalucía de dia del San Juan gevierd. Vanaf vanochtend vroeg zijn er al veel Spanjaarden op het strand. Tentjes, tenten, partytenten en nog groter worden opgezet om er samen feestend de kortste nacht van het jaar mee te maken. Deze nacht springt men geheel volgens de traditie drie keer over een vuur waarmee ze denken hiermee hun lichaam en geest te reinigen. Als je dan precies om middernacht nog eens een duik in zee neemt, worden ook nog eens alle duivelse geesten uit je verwijderd. Je zou er bijna je tentje voor op zetten.
Tijdens onze strandwandeling langs Playa Playazo vanavond is ons favoriete en doorgaans stille strand werkelijk afgeladen met tenten, tenten en nog eens tenten. Families compleet met oma's en kleuters. Maar ook groepen jongeren. BBQ's draaien overuren. Er wordt flink gedronken. Overal is keiharde muziek. Hele bankstellen staan er in de tenten. Op de vele ronkende generatoren zijn koelkasten en tijdelijke biertaps aangesloten. Het is hier vanavond niet zo idyllisch als bovenstaande foto, maar een optelsom van carnaval en kermis. Het is even ons favoriete strandje niet. Toch zien we - eenmaal thuis vanaf ons terras - met de verrekijker een aantal dolfijnen nieuwsgierig op de kust afzwemmen ! Morgen is alles gelukkig weer rustig.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten