Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 1 juni 2013

Decibellen

Als groot stadspark heeft het Sloterpark veelsoortige gebruikers. Wandelaars, joggers, fietsers en andere sporters, natuurliefhebbers, barbecuende buurtbewoners etc. Enkele malen per jaar is het park en de Sloterplas decor voor sportevenementen, en muziek- en theaterfestivals. Vaak kleinschalig en aan de oostkant van het park met de minste overlast voor de natuur. Een zeer actieve Vereniging Vrienden van de Sloterplas (VVS) waakt ervoor, dat het gebruik van het park niet uit de hand loopt. Met succes heeft deze club ervoor gezorgd, dat grotere festivals niet langer welkom zijn in het park. De schade en overlast aan de natuur en omwonenden werd te groot. Zelfs het jaarlijkse vuurwerk is geschrapt. Provincie en gemeente investeren momenteel veel geld in het verder ontwikkelen van het park met de aanleg van ecologische oevers en eilandjes. Zodat dieren zich makkelijker van het ene naar het andere natuurterrein kunnen verplaatsen (van het Ij naar het Amsterdamse Bos).
Toch heeft het stadsdeel een vergunning afgegeven voor het Mystery Garden Festival dat vandaag in het park wordt gehouden. Onbegrijpelijk. Het programma vermeldt als muziekgenre: deephouse, disco, techhouse en techno. Niet bepaald mijn cup of tea. Maar ik gun iedereen zijn feestje. We zien vanmiddag tijdens onze wandeling veel vrolijke festivalgangers en de hele dag dreunt in en ver rond het park de muziek. Het gebeurt allemaal pal onder en naast de plek waar een grote kolonie reigers zijn nesten heeft en waar - voor het eerst - twee lepelaars broeden.
Ondanks een protest op basis van de Flora- en Fauna-wet door de VVS tegen de verleende vergunning heeft de rechter deze week de vergunning niet nietig verklaard. Op last van het ministerie van Economische Zaken moet de festival-directeur maandag een onderzoek laten doen of er geen schade aan de fauna is aangericht. Ik vrees, dat we weer heel lang moeten wachten tot er weer lepelaars hier komen broeden. Ik zou wel uitkijken met al die decibellen. En wat betreft het altijd wel enthousiaste stadsdeelbestuur, dit keer op zijn Twitters gezegd: #FAIL !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten