Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 26 oktober 2010

Absence de gazole

Afgelopen zondag rijden we 's morgens rond half negen vanuit Amsterdam weer zuidwaarts. Voor de zekerheid tanken we weer vol bij de laatste Belgische benzinepomp voor de Franse grens. En inderdaad op de snelwegen (de tolwegen) staat telkens wanneer je een pompstation nadert op de markeringsborden boven de weg "ABSENCE DE GAZOLE". Hier en daar zijn er stations die nog wat benzine hebben, maar diesel is vrijwel nergens te krijgen. De oorzaak kennen we. De Fransen zijn het niet eens met de regering om de pre-pensioenleeftijd te verhogen van 60 naar 62. Dus wordt er gedemonstreerd, gestaakt en zijn er blokkades. De vervelendste zijn die van de olieraffinaderijen. Zo kunnen de tankstations niet worden bevoorraad. Omdat de meest Franse auto's op diesel rijden en met al het noordzuid vrachtverkeer is dan de diesel snel op. Rond Parijs is nergens iets te krijgen.
Tussen Parijs en Bordeaux - als we nog 1/3 tank hebben - proberen we het nog eens en vinden een Shell station. Enorme rijen dat wel. Na een drie kwartier hebben we weer een volle tank en moeten hiermee met gemak Spanje halen. Blijkbaar ben ik door Anouk aangestoken met een griepvirus want naarmate de dag vordert word ik beroerd, rillingen en koorts. Daarom stoppen we al in Bordeaux voor de overnachting. Met flink wat paracetamol, water en een zakje o.r.s. en twaalf (!) uur slaap zijn we de volgende dag weer redelijk fit. Het plan om via Extremadura te rijden en daar een paar dagen door te brengen skippen we maar, we rijden in één keer door naar Frigiliana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten