Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 22 oktober 2010

Zorg en voetbal.

Op TV zie ik een interview met een terecht boze man. Hij - in zijn werkzame leven financieel directeur van een grote onderneming, niet achterlijk dus - heeft kanker en krijgt voor bepaalde behandelingen geen vergoeding van zijn zorgverzekeraar meer. 
Er is nu ook een rare discussie in NL, dat men aan patiënten van boven de 80 jaar geen levensverlengende behandeling meer wil gaan geven (lees: "vergoeden"). 
Die boze man heeft trouwens ontdekt, dat zijn Nederlandse zorgverzekering voor een bepaalde categorie kankerpatiënten geen behandeling meer vergoedt. Dat kan. Maar zo’n bericht wordt wel weer heel schrijnend als diezelfde zorgverzekering wel een voetbalclub sponsort ! Als je even via google kijkt zie je, dat niet alleen zorgverzekeraar Agis shirtsponsor is, maar dat er veel meer zorgverzekeraars noodlijdende betaaldvoetbal-organisaties financieel steunen. Ik zou het als verzekerde bij zo'n maatschappij wel weten !
Nog steeds zijn er trouwens ook veel gemeenten die met lokaal belastingggeld ("onze" centen dus) voetbalclubs sponsoren. Nog maar te zwijgen van de kosten die de inzet van politie rond de stadions kost. En dat allemaal om die beroepsvoetballers te kunnen betalen ? Laten we maar hopen, dat met die overheidsbezuinigingen van 18 miljard de komende jaren dit soort praktijken niet meer zal plaatsvinden. Als supporters dan de nog duurdere toegangskaartjes niet meer kunnen kopen, vindt er een natuurlijke sanering plaats van die clubs. Een onvermijdelijke ontwikkeling. Zorgverzekeringen en politie kunnen dan weer doen wat ze moeten doen. De zorg betaalbaar houden en boeven vangen. Om van de gemeentebesturen maar te zwijgen !
Het is natuurlijk een heel andere zaak als commerciële bedrijven voetbalclubs sponsoren. Hopelijk zullen dan de beste clubs over blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten