Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 19 oktober 2010

Snelle auto's en de Islam

We rijden maandagmiddag rond half zes van Amsterdam via de A4 naar Leiderdorp. Ondanks de herfstvakanties is het stilstaan en weer optrekken geblazen. En dat over een vierbaans snelweg. Vlak voor het viaduct bij Roelofarendsveen is er ineens lichte paniek achter ons. 
Drie flinke zwarte en gepantserde BMW's met blauw zwaailicht en sirene komen in volle vaart op de staart van de file aanrijden. Dan ineens zwaaien ze naar de vluchtstrook en passeren in een rot vaart de stilstaande auto's. Volgens mij zitten ze ver boven de 100 km per uur. Moet wel iets heel bijzonders aan de hand zijn, denken we. Lijkt wel een rit op leven of dood. We hebben zoiets vorig jaar meegemaakt op een snelweg in Marokko. Toen reed de koning van Rabat naar Tanger. 
Even later horen en lezen we, dat het hier Geert Wilders betreft. Na afloop van een rechtbankzitting in Amsterdam is hij op weg naar Den Haag. 
We realiseren ons weer eens hoe NL is veranderd. Blijkbaar zijn de bedreigingen aan het adres van Wilders - van de zijde van extreme moslims - nog steeds van dien aard, dat hij 24/7 moet worden beveiligd. Het lijkt de USA wel. Een politicus (en hij niet alleen) behoort het recht te hebben op een vrije meningsuiting. Het feit alleen al, dat hij blijkbaar nog steeds met de dood wordt bedreigd, is voor sommigen aanleiding achter zijn ideëen te staan. Ikzelf weet nog steeds niet of ik de Islam nou als religie of als ideologie moet zien. Afgelopen zondag een goed debat daarover op TV in Buitenhof gevolgd tussen Frits Bolkestein en Naema Tahir. Zelfs hierna weet ik het nog niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten