Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 9 oktober 2010

Vogels spotten vanuit de huiskamer

Het boek "Alle Vogels van Europa" ligt tegenwoordig standby op de eetkamertafel. We worden hier in ons Amsterdamse appartement omringd door zoveel verschillende soorten watervogels, dat we natuurlijk precies willen weten welke het zijn. De waterhoentjes, meerkoeten, reigers en verschillende soorten ganzen en eenden kunnen we redelijk determineren. Op deze prachtige nazomerdag ontbijten we met de deuren open en zien we ineens een groepje aalscholvers vanuit ons raam. Er is een kolonie die op één van de eilandjes in de Sloterplas wonen. Vaak zien we ze bij het Sloterparkbad. De mooie zwarte vogels duiken als een speer naar beneden, verdwijnen pal onder ons raam het water in. Een enkele vogel komt even later met een vis in de bek boven.  Zijn collega's proberen het ook en zijn een aantal minuten druk aan het duiken. Als ze niets vangen, vliegen ze weer weg. Met uitzondering van de vogel die beet had, hij staat trots met gespreide vleugels zijn veren te drogen op de resten van een nest van een meerkoet. Gelukkig staat ie er nog als ik mijn camera tevoorschijn heb gehaald. Die camera laten we vanaf nu ook maar standby op de eetkamertafel liggen !
Direct nadat ik wat foto's heb gemaakt, vliegt de gelukkige aalscholver weg. 

Hij maakt een ererondje op enkele meters van ons balkon. Gracias !
Als we in de namiddag op het balkon aan de binnenplaats zitten, strijkt met veel kabaal een paar halsbandparkieten in de toppen van de bomen die op het parkeerdeck staan. Het zijn een paar behoorlijke grote exemplaren.

2 opmerkingen:

  1. Jullie hoeven bijna niet meer terug naar Spanje met z'n mooie stek.
    De natuur is mooi (een groene stad), veel vogels te spotten, mooi weer en veel cultuur en mooie stedenbouwkundige nieuwtjes.
    We laten ons 22 oktober verrassen door het programma.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die halsbandparkieten gedijen ook echt overal he. Hier in Amsterdam Zuid begint het zelfs grootse vormen aan te nemen. Enorme aantallen maar ik vind het heel gezellig als ze in de boom voor mijn huis lekker zitten te 'krijsen'. Dank u voor uw blog met vogels uit den vreemde.

    Hennie

    BeantwoordenVerwijderen