Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 28 oktober 2010

The Clock : bijzondere video

Na een werkweek met zijn studenten van de kunstacademie in London, kwam Pieter afgelopen zaterdag terug met een enthousiast verhaal over The Clock die hij (gedeeltelijk) had gezien in The White Cube.  
Het is een video die 24 uur lang (!) beelden geeft uit duizenden speelfilms waarin een tijd zichtbaar is. Tijdens zo'n filmfragment zie en/of hoor je een klok die in dat filmfragment zit. Elke minuut die verstrijkt is zichtbaar en hoorbaar. De scenes gaan vloeiend in elkaar over. Er lijkt een spanningsopbouw in te zitten, zodat je wilt blijven kijken. Je kan elk moment in de video stappen om het te volgen. Aan deze bijzondere productie van de Christian Marclay is door hem en 6 researchers meer dan twee jaar gewerkt. Ze maakten hierbij gebruik van het programma Final Cut Pro. Meer informatie vind je op http://moreintelligentlife.com/content/arts/slave-rhythm . Ik zou hem graag willen zien, maar ben voorlopig niet in London en zeker niet in Seoel. Wat zou het mooi zijn als er een sponsor kan worden gevonden (RABO ?) om zoiets voor enkele maanden naar NL te halen. Schiphol zou een leuke plek kunnen zijn.
Komend weekend gaan we weer naar de wintertijd.... OK, de kloktijd. De factor "tijd" is natuurlijk (na hoogte, breedte en lengte) de vierde dimensie. Tijd blijft fascinerend, hoe meer je je erin verdiept. Tijd begint voor mij steeds meer een symbolieke waarde te worden. Neen, ik zal geen studie gaan doen. Die Relativiteitstheorie van Albert Einstein valt niet te evenaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten