Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 27 oktober 2010

Positieve geluiden vanuit NL

Het werk op het land moet nog maar even wachten. Het is uitzieken geblazen, oftewel “recupereren” zoals de Belgen zo mooi kunnen zeggen. Helaas kan ik met zo’n virus nog in mijn lijf niet in de zon liggen of zitten, na één dag zit ik al onder de koortsuitslag. Mooi tijd dus om gisteren en vandaag binnenshuis op de nederlandse TV live de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet Rutte te volgen. Mark Rutte straalt enthousiasme en no-nonsense uit, heerlijk. Dit moet de burger in NL weer moed en vertrouwen geven. Er gaat eindelijk - na zoveel jaar Balkenende - iets veranderen in NL.
Ook de nieuwe leider van de VVD-fractie, Stef Blok, blinkt uit door duidelijkheid en feitenkennis. Als financieel specialist pareert hij op fantastische wijze de aanvallen van de linkse oppositie. Opvallend is een discussie over de “onderwereld” van het scheefwonen en onderverhuren. Hij legt duidelijk uit, dat hier de grootste problemen in Amsterdam liggen en dat Cohen - jarenlang burgemeester daar - dit nooit heeft opgelost. 

Wij weten er alles van. Anouk heeft jaren samen met een Zweedse muzikant een woning gehuurd in de Oosterparkbuurt. Die woning huurde ze van een man die die woning zelf van de woningcorporatie huurde en daar nog eens huursubsidie over ving ! De Zweed en zij betaalden maandelijks de huur cash aan een familielid van die man. En ja, het was een allochtoon van Turkse afkomst. En ja, hij bleek meer huizen te huren en verhuren. En ja, iedereen op het stadhuis in Amsterdam wist en weet van dit soort praktijken. En ja, het gebeurt op grote schaal nog steeds. 
Met deze nieuwe regering zullen deze misstanden hopelijk snel uit de wereld zijn.

1 opmerking:

  1. De andere kant over de woontoestanden is wel dat zolang er mensen zijn die die huizen huren (zoals zusje), het blijft voortbestaan. Het is niet alleen aan de politiek. Ook het bewustzijn van de burgers mag omhoog. En, de gemeente kan ook zorgen voor andere huurmogelijkheden zodat de burger ook echt kan kiezen voor aan alternatief. Maarja, als je een tweede huisje in amsterdam mag houden...zie een van je laatste blogjes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen