Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 16 oktober 2010

Zwembad om de hoek

Je schijnt alleen 's zomers hier in de Sloterplas te kunnen zwemmen. Tenminste als er - zoals de bordjes langs de oevers ons meedelen - geen sprake is van "blauwalg". Wat zou een duik vanaf driehoog lekker zijn.
Met de huidige weersomstandigheden hier in NL trekken we onze baantjes in een overdekt zwembad. Op nog geen 700 meter lopen vanaf ons appartement ligt in het Sloterpark "één van de grootste zwemaccomodaties van NL", het gelijknamige Sloterparkbad. 
Het is een vrij nieuw complex (2001) en gebouwd naar een ontwerp van architect Roy Gelders. Alhoewel het vooraanzicht ronduit lelijk is - een gigantische rood bakstenen klomp - is de rest bijzonder fraai. Veel glas en staal en vanuit de diverse baden een magnifiek uitzicht op de Sloterplas. Er zijn ook fraaie buitenbaden. Wij trekken onze baantjes op woensdag en vrijdag van twaalf tot één in het overdekte 50 meter bad. Alhoewel we niet de enigen zijn, valt het op dat er geen kabaal is. Iedereen zwemt zijn baantjes. Het is steeds weer een zeer gemêleerd  gezelschap.
Voor wie in wedstrijdzwemmen is geïnteresseerd. Het NK korte baan (50 meter) vindt hier plaats op van 3 t/m 5 december a.s.. Het NK synchroonzwemmen - altijd geestig om naar te kijken - is hier van 28 t/m 30 januari a.s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten