Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 14 november 2012

Schuld

Gelukkig, het laboratorio analisis clinicos Espinosa in Nerja waar ik vanochtend moet zijn voor een bloedanalyse, is geopend. Zal wel komen omdat González Espinosa autónomo (zzp'er) is en de inkomsten niet kan missen. Het is vandaag namelijk 14N (14 november) en dat betekent in heel Spanje Huelga General (algemene staking). Leuk als je moet reizen, naar de bank of gemeente moet. Ook scholen zijn dicht en er zijn overal demonstraties. Iedereen heeft het vandaag over de crisis die Spanje veel harder treft dan NL (tot nu toe). Zo vinden er in dit land dagelijks ruim 500 desahucios (huisuitzettingen) plaats. Gezinnen worden uit hun huizen gezet omdat ze de hypotheek niet meer kunnen betalen. Van Carmen Ortega, onze advocaat, horen we de verhalen uit eerste hand  Als prodeo-advocaat helpt ze mensen die met een desahucio worden bedreigd. Opvallend is, dat veel Spanjaarden die ik erover spreek de schuld van de crisis niet aan Brussel geven, zoals veel Nederlanders. Maar Duitsland als schuldige aanwijzen ! De noodzakelijke bezuinigingen vanuit Madrid treffen dit land extra hard. 
Behalve voor de crisis hebben wij natuurlijk ook veel oog voor de naturaleza. Deze foto is van gistermiddag vanaf Torrox Costa. Mooi hoe de Maroma (een bergmassief in het natuurpark achter ons) er met wat lichte sneeuw bedekt bij ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten