Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 1 november 2012

Herdenken

Vandaag - Dia de Todos Los Santos (allerheiligen) - is hier een officiële feestdag. Werkelijk alles is gesloten. De meesten hebben ook morgen een vrije dag genomen. Zo hebben ze weer een Puente, een extra lang weekend. Waardoor de Spanjaarden de tijd hebben om naar hun geboorteplaats te reizen. Het bezoeken van de graven van je overleden dierbaren doe je hier echt in familieverband. Het is dan ook behoorlijk druk in het dorp. 






Gisteren zijn de graven extra gepoetst en zijn er echt bij elk graf bloemen en kaarsen geplaatst. Terwijl gisteravond elders in het dorp Halloween wordt gevierd, ligt de cementerio (begraafplaats) er heel bijzonder bij.

Gisteren was een zonnige dag en zijn we flink actief geweest in de tuinen. Vandaag begint bewolkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten