Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 17 november 2012

Van slag

Na twee mooie dagen met uitsluitend zon en temperaturen van rond de 20 graden, is het vandaag weer helemaal mis. De ochtend begint donkergrijs en rond 10 uur begint het te regenen. Dat gaat continue door tot rond 15.00 uur, waarbij er af en toe tropische buien zijn met behoorlijk onweer. De verwachting is, dat het vanavond en morgen ook blijft regenen. Hier hebben we gelukkig geen schade. Enkele keren gaat de elektra even een paar seconden uit, dat is alles. Maar op de Spaanse TV en internet zie ik beelden van Málaga, zoals deze foto uit Málaga Hoy. Daar zijn trombas de aqua (stortbuien) met metingen van 60 liter per vierkante meter per uur. En dat is behoorlijk veel. Er zijn al meer dan 200 huizen overstroomd. In Sevilla en op het vliegveld van Málaga zijn funnels gesignaleerd, dat zijn watertornado's die vanuit de wolken de grond net niet raken. Het weer lijkt hier in Zuid Spanje helemaal van slag, we zitten in een natte moesson-tijd !
Na twee dagen snoeiwerk op het land, doen we het noodgedwongen vandaag even wat rustig aan. Kleine klusjes binnenshuis, lekker de weekendkranten lezen en straks de nieuwe James Bond film Skyfall kijken. En jawel, de kachel gaat weer aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten