Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 22 april 2010

Eric leert van Miguel en de mannen van Repsol controleren

Vandaag is weer een werkdag. Naast de trapppen worden stukken land schoongemaakt, paden en muurtjes gemaakt. Miguel - die op het wijnveld bezig is - legt Eric geduldig uit hoe je die muurtjes met stenen uit het land moet bouwen. Na het werk is er natuurlijk voor de drie harde werkers even pauze met een copa de vino.


Net als we op het punt staan om bij El Cerro te gaan eten, komt er een blauw autootje de parkeerplaats oprijden. Het zijn twee mannen van het gasbedrijf Repsol. Ze komen de gasleidingen (slangen en kranen) controleren. Moet elke 5 jaar. We zien, dat er inderdaad "houdbaarheidsdata" op die oranje rubberen slangen staan, nooit geweten. In 2004 is e.e.a. aangelegd, er staat inderdaad 2009 op, overtijd dus. Ze vervangen een kapot kraantje (Mike zei weleens gaslucht te ruiken !) en alle rubberen slangen, zowel in het gashok als in keuken, bbq etc. We zijn weer behoorlijk wat euro's lichter, maar hebben naast een certificaat tot 2015 ook een gerust gevoel. En blijkbaar is zo'n certificaat ook nodig voor de verzekering van het huis. In NL nooit iemand in huis gehad van enig gasbedrijf. Toch raar, niet dan ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten