Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 7 april 2010

Spanje stimuleert elektrische auto's, NL laat het aan China over.....Messi triomfeert !


Gisteren werd door de Spaanse regering een nieuw plan gepresenteerd ter bevordering van de elektrische auto. Volgens het plan zou een koper van de nieuwe milieuvriendelijke auto’s tot maar liefst 6.000 euro subsidie kunnen krijgen. De regering maakt voor dit plan zo’n 590 miljoen euro vrij voor de eerst komende twee jaren. Met deze maatregel wil de Spaanse regering, die zich in de Europese gemeenschap altijd sterk heeft gemaakt voor de elektrische auto’s, in 2011 minstens 20.000 verkocht zien en in 2012 minstens 50.000 voertuigen. Uiteindelijk wil de regering in 2014 zo’n 250.000 elektrische auto’s op de Spaanse wegen zien rondrijden.
Het plan van de regering heeft geen vaste naam gekregen maar wordt het “estrategia integral para el impulso del véhiculo eléctrico” genoemd. Het plan bestaat onder andere uit de subsidieregeling van zo’n 20% van de aanschafprijs van een nieuwe elektrische auto met tot wel 6.000 euro subsidie. In principe geldt deze subsidieregeling voor de 145 steden waar meer dan 50.000 inwoners zijn.
Wat een verschil met wat de Nederlandse regering doet. In VPRO's Tegenlicht zien we op TV, dat het meest succesvolle en snelgroeiende bedrijf in NL dat elektrische auto's maakt - All Green Vehicles uit het Brabantse Oosterhout - nauwelijks medewerking krijgt. Voor een gewone projectfinanciering haakt de RABO af, zodat nu een Chinese bank dit project gaat financieren ! En dat terwijl de NL regering vorig jaar meldde, dat er in 2020 200.000 elektrische auto's moeten zijn en ze daarvoor 65 miljoen euro financiële ondersteuning voor die sector zou uittrekken. Frankrijk trekt er 2 miljard euro voor uit. En vandaag lezen we dus, dat Spanje deze zaak ook voortvarend aanpakt. 


Genoten !
Gisteravond weer eens op TV voetbal gezien zoals voetbal moet zijn. FC Barcelona tegen Arsenal, met een glansrol voor Lionel Messi.



Messi se merienda al Arsenal

1 opmerking:

  1. Was inderdaad genieten, boem boem boem, versnellen, even inhouden weer versnellen en boem... Dan heb je zeker de goal van Robben een dag later ook gezien. Ook nie verkeerd !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen