Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 12 april 2010

Afgelopen nacht aardbeving (terremoto) en gisteren vogels kijken

Aardbeving
Rond middernacht vindt er hier vlakbij een korte aardbeving plaats, volgens het Instituto Geográfico Nacional : 4,8 op de schaal van Richter (volgens cijfers uit de USA : 6,2, maar wel op 610 km diepte !).
Episch centrum ligt tussen Motril en Granada, hier hemelsbreed maar zo'n 60 km vandaan. Voor meer info klik op : http://www.elpais.com/articulo/espana/fuerte/terremoto/pasa/inadvertido/sur/Espana/elpepuespand/20100412elpepunac_1/Tes
Voor zover nu bekend zijn er geen slachtoffers. Mike meent iets gehoord te hebben..
Guido twittert het volgende bericht :
Padden voorspelden aardbeving. 
In april 2009 schokte Italië door een machtige aardbeving. Onderzoekers claimen nu dat padden vijf dagen voor de grote schok hun broedgedrag afbraken en op de vlucht gingen.
Midden Italië, l’Aquila, 6 april, half vier ’s nachts. Ineens begint de grond te beven en te schudden. De aardbeving van ongeveer 6,3 op de schaal van Richter kostte bijna 300 mensen het leven. Was deze beving te voorspellen? Een Italiaanse wetenschapper probeerde de autoriteiten een week van te voren te waarschu- wen dat een aardbeving aanstaande was op basis van verhoogde concentraties van het gas radon, maar werd als onruststoker bestempeld door de burgemeester van een nabije stad. Nu worden padden ‘ingezet’ in de discussie of aardbevingen te voorspellen zijn. Onderzoekers Grant en Halliday schrijven hierover in Journal of Zoology.We zullen dus goed op de padden gaan letten.
Vogels kijken
Zondags proberen we echt als rustdag te houden. Wel moeilijk als je al die boeren hier in de campo op zondagmorgen bezig ziet, werkt aanstekelijk. Hun vrouwen zitten dan in de kerk. Tegen enen stoppen we en bekijken vanaf het terras met verrekijker en fotocamera de vogels rondom het huis. Werkelijk spectaculair zijn de verrichtingen van een vaste gast hier, de Kleine Torenvalk. Minutenlang biddend in de lucht en dan ineens een duikvlucht. En ja hoor, raak In zijn poten een mus of vink.
Vlak voor onze neus zit in de eucalyptusboom deze Groenling te fluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten