Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 2 april 2010

Processie Jueves Santo (Witte Donderdag)

De afgelopen jaren trokken we nog weleens voor de Semana Santa processies naar Málaga. Die trekken meer dan een miljoen bezoekers. Langs de routes zijn tribunes gebouwd. Maar ja, daar zijn dan ook tientallen cofradías die vanuit tientallen kerken vertrekken. We besluiten dit jaar enkele processies in ons eigen dorp te gaan bekijken. Zoals gisteravond als tegen middernacht de witte donderdagprocessie plaatsvindt. Als we in de bar van Eduardo ("El Señor") een aperatiefje nemen zit de bar vol met bijbelgasten. De kerk zit mudjevol en het halve dorp doet - verkleed in boetekleden en vele blootsvoets - mee aan de tocht. Er zijn honderden toeschouwers. 

De route gaat langs de steile trappen van Calle Zacatin naast de kerk omhoog via Calle Alta en dan weer omlaag via Calle Real - langs de Ayuntamiento (gemeentehuis) - weer terug naar het kerkplein. Al met al ruim 2 uur.
Wij gaan op het balkon bij Miguel en Rosario Iranzo staan en hebben zo een prima uitzicht. Ineens is het geroezemoes gestopt en wordt het doodstil als de processie voorbij trekt.
Ook Maria (Stma. de los Dolores) wordt meegedragen.

Af en toe stoppen de dragers, zetten de troon op stokken en kunnen ze wat rusten. De trappen van de straatjes zijn niet alleen pittig, maar het is ook een heel gedoe om zonder schade onder de electriciteits- en telefoondraden te manoevreren.



En verder gaat de stoet de trappen verder op Calle Alta in......
We wachten niet tot de stoet weer terug is bij de kerk en gaan naar huis. Met een afzakkertje kijken we nog even op TV naar de herhaling van Pauw en Witteman. In NL schijnt iedereen het met iedereen oneens te zijn over de maatregelen die moeten worden genomen om 's lands financiën weer op orde te brengen. Je zou die Femke Halsema toch eens hier blootsvoets door de straten moeten laten gaan, misschien dat ze dan het licht gaat zien...

1 opmerking:

  1. Oh, gelukkig ik ben niet de enige die zich heeft zitten ergeren aan lady in black !!!

    BeantwoordenVerwijderen