Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 4 april 2010

Pasen zonder eieren.

Rond het middaguur vindt vandaag de laatste processie van deze week plaats. In Spanje doen ze niet aan Tweede Paasdag, iedereen werkt hier morgen weer. Het is prachtig weer en de processie straalt veel vreugde uit. Vrolijke groene en witte kleuren, veel kinderen. Er hangen aan de balkons en uit de ramen grote witte doeken, van kant. Wit, de kleur van de opstanding en onschuld. Vanaf die balkons worden bloemen op de stoet gestrooid. We ontwaren tussen de bijbelse figuren in de stoet weer veel bekende gezichten. Onze schilder (Antonio), de electriciën (Paco) en metselaar Sebastian is één van de dragers. De vrouw van onze aannemer Francisco - Loli - loopt als "official" tussen allemaal mannen.
Rond twee uur dalen we af naar de kust en laten ons verwennen met een heerlijke Paaslunch bij Al Manzor tussen Nerja en Torrox-Costa. Rosada, sardines en langostines pil-pil geven ons hier toch een beter paasgevoel dan het eten van eieren. Het is vandaag onze rustdag. Mag ook wel na dagenlang met een houweel en hak het land te hebben bewerkt, moestuin op orde gebracht en onkruid te hebben verwijderd uit de boomgaard.
 Op de Middellandse Zee zien we een gigantisch cruiseschip niet ver uit de kust varen. We moeten gelijk denken aan die vastgelopen Chinese olietanker die vandaag op breken staat in het Great Barrier Rif in Australië. Brrr. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten