Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 11 december 2010

Over een vader die gek is op zijn dochter.

In Spanje hebben we onlangs het boek Tirza van Arnon Grunberg gelezen. Het verhaal blijft dagenlang in je hoofd spoken. Een man, Jörgen Hofmeester, die ontslagen werd en eerder ook al door zijn vrouw was verlaten. Een man die zich overbodig voelt en zich realiseert dat zijn leven mislukt is. Zijn enige lichtpunt in zijn bestaan is zijn dochter, zijn zonnekoningin. Als zij met haar Marokkaanse vriendje naar Afrika vertrekt, slaat zijn radeloosheid toe. Het plot aan het einde is huiveringwekkend. Een echte “pageturner” en aanrader.

Het is altijd weer een gok als je de verfilming van een gelezen boek gaat zien. Je hebt die film van een gelezen boek toch altijd zelf al in je hoofd. Omdat de film al veel prijzen heeft gewonnen (o.a. Gouden Kalf) en zelfs wordt ingezonden voor een Oscar, willen we de gok toch wagen. Vandaag zien we in Filmhuis het Ketelhuis Nederlands beste acteur, Gijs Scholten van Aschat, in de film Tirza, de vaderrol spelen. Zeer overtuigend en zoals wij hem uit het boek hebben leren kennen. Prachtige opnames van Namibië, mooie muziek (Bob Zimmerman en zangeres Chagall) en een opvallend slot. Ook de verfilming is een aanrader. Vol van onze indrukken lopen we na de voorstelling zwijgend de Amsterdamse nacht in.

3 opmerkingen:

  1. hoi allebei, dus de film gezien, nu wil ik hem ook zien na jullie ervaring..ik zal eens rondvragen of iemand hem wil downloaden !
    Lieve groetjes van ons maya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mokumers,
    De film wordt aangeboden in het entertainment programma van KLM in de maand december, dus wij gaan hem zien tijdens onze vlucht naar Canada.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Advies : lees vooraf toch het boek ! Happy landings.

    BeantwoordenVerwijderen