Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 14 december 2010

We gaan vandaag voor ROOD

Amsterdam telt meer dan vijftig (50) musea en wat is mooier dan in deze donkere en ijskoude decemberdagen urenlang rond te dwalen in een museum. Vandaag staat het Tropenmuseum op het programma met onder meer de mooie wisseltentoonstelling ROOD (duurt nog tot mei 2011). Veel ruimtes vol met presentaties over wat de kleur rood in veel culturen voor betekenis heeft. We krijgen het er warm van. 

Een dag is te kort om ook de rest van het Tropenmuseum te bekijken. 
We krijgen weer nostalgische gevoelens als we door de afdeling Suriname lopen. Ook blijven we lang hangen in de gedeelten waar Marokko en wereldreligies als Islam, Hindoeïsme als Boedisme worden gepresenteerd. Een behoorlijk grote ruimte is bestemd voor de "Gordel van Smaragd", "ons" Nederlands Indië, het huidige Indonesië. Dat waren nog eens tijden. Voor de Nederlanders dan.....


In de vooravond nemen we tramlijn 7 vanaf het Oosterpark zonder overstappen terug richting huis. Mooi toch dat openbaar vervoer hier. We rijden langs de fraaie binnenstad met kerstverlichting, kerstmarkten etc. Rembrandtplein, Leidseplein, nieuwe De La Martheater etc. Maar als we langs de vele kinderdagverblijven rijden en het hoofdbureau van politie met enkele TV-wagens met schotel voor de deur, voelen we bijna de angst die veel ouders van kleine kinderen nu hebben. Verschrikkelijk, wat er in een aantal Amsterdamse kinderdagverblijven is aangericht door dat pedofielennetwerk. Hopelijk worden die gasten keihard aangepakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten