Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 3 december 2010

Presentje van de gemeente Amsterdam

We zijn de afgelopen tijd al echte fans geworden van het openbaar vervoer in Amsterdam. Vrijwel pal voor ons huis stappen we zo op bus of tram en de meeste plekken in de hoofdstad zijn snel en comfortabel te bereiken. Dat is andere koek dan de povere buslijnen in Oost-Brabant die we gewend waren. Met de ov-chipkaart is het reizen helemaal makkelijk geworden.

                                                  
Met deze temperaturen bevriezen soms de wissels.                                                       


Deze week ontvingen we beiden als nieuwe inwoner van het GVB een brief met een leuk cadeau : één maand gratis reizen. Dat hebben we natuurlijk gelijk op onze chipkaart laten zetten, het vertegenwoordigt toch een waarde van € 78,00 (p.p.) !
We roepen de decembermaand maar gelijk uit als ov-maand en besluiten deze maand heel wat kilometers met tram, bus en metro af te gaan leggen. Om zo onze nieuwe woonplaats nog meer te ontdekken. Het wachten is wel op beter weer. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten