Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 9 december 2010

Wat doen we zonder internet ?

Als liberale wereldburger wordt je geacht een duidelijk standpunt over belangrijke zaken in te nemen. Ik zit nog steeds in de keuze of we de Islam nou als religie of als ideologie moeten zien. Ben er nog niet uit. Ook na een interessant artikel in Trouw van afgelopen zaterdag ben ik er nog niet van overtuigd of Wilders een fascist genoemd mag worden.                                                De afgelopen weken volg ik WikiLeaks en de discussie hierover op de voet. Leve de persvrijheid, maar is die Assange nou een verdomd goeie journalist of moet hij toch worden gezien als anarchist ? Mooi hoe hij en zijn medewerkers bezig zijn met die "cablegate" en ons - gewone burgers - inzage geeft in hoe overheden met elkaar communiceren. Maar je kan ook te ver gaan met het zonder enige terughoudendheid maar alles op internet te zetten. De "oude" media zijn zich nog steeds bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid als het om publiceren gaat. 
Het zijn spannende tijden. De Amerikanen schijnen technisch het internet stil te kunnen leggen. Als ze dat doen, dan zou dat wereldwijd tot een enorme chaos lijden. De hackers - toch redelijk anarchistische lui - zijn inmiddels een offensief begonnen, nu hun held gevangen zit.
De websites van een aantal banken die betalingen aan WikiLeaks tegenhouden (Mastercard, Visa, Zwitserse Postbank, PayPal etc) liggen vandaag als gevolg van acties van hackers (actiegroep Anonymous) plat. Onlangs in de boeken van Stieg Larsson ook wat over staaltjes van hackers gelezen. Er kan veel. Gisteravond gaat Matthijs van Nieuwkerk, de presentator van De Wereld Draait Door, zijn boekje echt te buiten als hij een hacker vraagt "live in de uitzending even wat plat te leggen". De VARA laat weer eens haar ware gezicht zien, link(s)e soep. Gelukkig is deze jonge hacker verstandig genoeg om zo'n illegale actie niet te doen. Althans niet voor de TV-camera. Twitter en Facebook doen inmiddels aan zelfcensuur (ze blokkeren alles van Anonymous). Buiten is het rustig winterweer, maar er woedt een complete cyberoorlog.

      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten