Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 15 september 2011

2012, onzeker jaar

De hele dag heerlijk in het najaarszonnetje staan schilderen in Leiderdorp. In de auto terug naar Amsterdam op alle zenders het nieuws over weer een ict-fout bij de overheid. Iemand bij het ministerie van Financiën zet per ongeluk (of opzettelijk ?) de Miljoenennota 2012 op internet. Dus deze is voor iedereen te downloaden. De radio- en TV-rubrieken brengen in de vroege vooravond al het nieuws. Ook politici geven al hun commentaren. Niks geen Derde Dinsdag van september meer. Het voorlezen van de Troonrede door de koningin volgende week dinsdag is hierdoor zelfs al geen ceremonieel optreden meer. Het zal nu helemaal een slaapverwekkende vertoning worden.  


Vanavond even wat zitten te bladeren in deze belangrijkste Nederlandse begroting. Toch niet veel nieuws : 2012 wordt een onzeker jaar. De koopkracht daalt in NL met 1 procent, alleenverdieners leveren het meest in en de premies en eigen bijdragen in de zorg stijgen. De crisis valt in NL tot op heden eigenlijk wel mee. In Ierland, Griekenland, Italië en Spanje, ervaart men dat wel heel anders en moeten velen behoorlijk inleveren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten