Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 1 september 2011

Avondlucht vol kleur

Tegen het einde van een hete middag komt er vanuit het zuidwesten wat bewolking opzetten. Binnen luttele minuten ontstaat er pal boven ons op grote hoogte een enorme cumulus nimbus. Eén uit het boekje die zich snel ontwikkelt. Mooi om te zien. Omdat de zon al laag staat, is langere tijd het bovenste gedeelte van de wolk geelrood gekleurd. Er vallen enkele minuten wat flinke druppels, maar de meesten verdampen voor ze de hete grond raken.
De bewolking drijft snel weer weg naar het noordoosten. De zon die net onder is kleurt die wolk alsof het lijkt of de hele berg naast El Cerro in brand staat. Een kwartier later zijn de kleuren weer weg. Weer eens een bewijs, dat Andalucía niet voor niets bekend staat om zijn mooie licht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten