Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 29 september 2011

Rondje Ij


Het lijkt niet alleen zomer, het is het nog gewoon De zon schijnt uitbundig en het wordt rond de 23˚. Dus gaat de korte broek aan en wordt er gefietst. We doen vanuit huis een rondje Ij. Vanaf de Allendelaan dwars door de Jordaan naar Centraal Station. Er wordt nog steeds volop gebouwd daar. Het nieuwe busstation schiet al aardig op. Aan de overkant van het Ij verrijst een nieuwe wijk, het Oeverpark met fraaie appartementen en parken. Het meest in het oog springende gebouw is dat van het EYE, filminsitituut Nederland (v/h Ned. Filmmuseum) dat nog dit jaar wordt geopend. 
Met een van de vele veerponten bereiken we Noord en rijden een fraaie route via Nieuwendam en Schellingwoude.
Via de Oranje Sluizen weer het Ij over en dwars door Zeeburg met zijn prachtige tot huizen verbouwde entrepots terug richting Centraal Station. Over de ruim 25 km doen we inclusief lunchstop toch nog bijna 4 uur. De parken nabij de Zeeburgertunnel staan vol met krokussen ! 

Later lees ik, dat er ook herfstkrokussen bestaan. 
Aan de cruiseterminal is net de enorme Aida afgemeerd. We zien er honderden duitse toeristen de Amsterdamse binnenstad instromen. De duitse euro's rollen straks niet alleen in Griekenland, maar vandaag gelukkig ook al hier. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten