Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 2 september 2011

Bloemen, bloemen, bloemen

De vele hibiscusstruiken rond het huis bloeien in dit klimaat hier vrijwel hele jaar door. Van deze hibiscus (oftewel Chinese roos) zijn zo'n tweehonderd soorten. Eén soort echter, met witte bloemen, komt pas vanaf augustus in volle bloei. Dit jaar geeft deze struik uitzonderlijk veel bloemen. Die flinke struik is de hibiscus walmeae. Speciaal voor Kim van wie we ooit deze hibiscus in een pot kado kregen - en andere bloemenfans - gistermiddag een foto van de struik gemaakt. Hij staat aan het voorterras en is zo'n drie meter hoog.
Hieronder ook een close-up van een van de bloemen. Een tegenlichtopname met de achter Peñones ondergaande zon. Van veel soorten hibiscus wordt thee gemaakt, schijnt te helpen tegen te hoge bloeddruk. Hebben we gelukkig geen last van. Wij laten ze daarom gewoon hangen, veel te mooi. OK, als haarversiering mogen ze van ons wel worden geplukt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten