Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 2 maart 2012

Bijzonder kookboek

Eigenlijk hebben we rond de eeuwwisseling met name door ons langdurig verblijf in Spanje de Marokkaanse keuken pas echt ontdekt. In de Andalusische kooktraditie zit natuurlijk veel van de Moorse kookkunst. Ook omdat vrijwel al die noordafrikaanse ingrediënten ook in Andalusië worden geteeld c.q. verkrijgbaar zijn. We - nou ja eigenlijk vooral Mike - koken regelmatig met de Tajine (een geurige stoofpot). Een van de voordelen van het wonen in ons appartement in deze buurt van Amsterdam (Osdorp) is, dat hier alle ingrediënten voor de Marokkaanse keuken om de hoek verkrijgbaar zijn. Er zijn veel noordafrikaanse viswinkels, slagerijen, bakkerijen en groentewinkels. 
Via internet worden we attent gemaakt op een nieuw en bijzonder reiskookboek over de Marokkaanse keuken. Het heet de Kookkaravaan. Gelijk gekocht en "in gebruik" genomen. Mooie en voor ons herkenbare reisverslagen en leuke recepten. Het is een bijzonder kookboek, waarvan op 4 september 2011 de boekpresentatie plaatsvond. Al op 17 november 2011 werd het verkozen tot het beste kookboek van NL in 2011. In het juryrapport staat o.m. het volgende : "Een origineel lees- en kookboek vol passie, over Marokko en de Marokkaanse keuken aan de hand van een familieverhaal. Een gezin trekt met twee kinderen en een bevriende Marokkaanse kok door Marokko en tekent verhaal op. Eerlijk en boeiend, met authentieke receptuur en, wat een guts, in eigen beheer uitgegeven"De Kookkaravaan is ook genomineerd voor het International Cookbook of the Year. De verkiezing ervan is aanstaande dinsdag (6 maart) tijdens de Paris Cookbook Fair 2012. Ben benieuwd, intussen .....Afiyet olsun (smakelijk eten) !

2 opmerkingen:

  1. Ik zal het nog eens proberen
    Love Ans en Peter xxxxxxxxxxxxxxxxxxxjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hola amigos, ja ik gebruik de tajine bijna elke week, heb nog een heerlijk recept met kippendijen en gedroogde abrikozen, en met het heerlijke kruid ras el hanout mmm groetjes van ons MAYA

    BeantwoordenVerwijderen