Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 2 juli 2013

Betrapt

"Oeps, betrapt", lijkt deze bidsprinkhaan te denken. Ondanks zijn perfecte camouflagekleuren wordt de mantis religiosa door Mike vanochtend vroeg gezien op een plant op de patio. I.v.m. het schilderwerk staan hier al enige dagen de planten die normaliter in de buiten-vensterbanken staan. We zien ze vaker, maar deze jongen is wel flink van postuur en net bezig een insect te verorberen (het zijn carnivoren, dus geen echte sprinkhanen). David Spielberg moet welhaast zeker aan deze bidsprinkhaan gedacht hebben toen hij de film ET maakte. Op Wikipedia lees ik trouwens, dat ze geen twee maar vijf ogen hebben ! 
Donderdag a.s. hopen we helemaal klaar te zijn met het schilderwerk. Gelukkig, want het wordt nu met de dag warmer. Vandaag staat 28 graden op de thermometer en stapsgewijs gaan we naar de 35 graden. Het zwembad geeft al 25 graden aan. Het worden weer dagen met een goed boek in de schaduw. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten