Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 20 juli 2013

Wijnstad

Zoals gisteren beloofd, hierbij wat plaatjes van onze rondwandeling door Montilla. De wijnstad promoot zichzelf met "Montilla is louter geur. Kom ons ontdekken !" Als we ten noorden van Málaga voorbij Antequera richting Córdoba rijden is het alsof ergens in de auto een fles olijfolie is gaan lekken. De sterke geur vermengt zich even later in de hoofdstad van de Solera-wijn met luchten van wijnkelders en bodega's die je op bijna elke hoek van de straat vindt. Het is een redelijk welvarende provinciestad met  een 15e-eeuws kasteel, opvallend veel kerken, kloosters en internaten. 
Toch hebben veel gebouwen wat achterstallig onderhoud en staat er veel leeg te verworden tot ruïnes. De gebouwen van de wijnboeren met hun  wijnkelders staan er prima bij. Overal in de stad hangen banieren met de afbeelding van San Juan de Ávila die hier begraven ligt. Er zijn diverse interessante en goed aangegeven wandelroutes. Ook hier is de toerist koning. 
Naast het okergeel dat we zo goed kennen uit Córdoba, komt in veel gebouwen ook de kleur blauw vaak terug in panelen en zelfs hele gevels.
De mooiste kerk die we bekijken is die van de parochie van Santiago. Binnen zijn jongeren bezig met de voorbereiding van een nachtelijk evenement over het leven van San Juan de Ávila. Er wordt volop op het orgel gespeeld. Met wat jongeren die de microfoon uittesten zing ik luidkeels en tot verbazing van Mike het Pater Noster mee. In het latijn.
Met al die kerken en kloosters tellen we al snel zo'n dertig klokkentorens. Natuurlijk ook die van de Ayuntamiento (gemeentehuis) rechts. Neen, bij de tijd zijn ze hier in Montilla zeker. Leuke plaats om nog eens terug te komen. Om dan een andere route te lopen en een wijnkelder te bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten