Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 15 mei 2012

Listo

Als gevolg van de hoogzomerse temperaturen de afgelopen dagen - we hebben 33 tot 34 graden gemeten - zijn de druiven extreem hard gegroeid. Na overleg met Antonio stellen we vast, dat het de hoogste tijd is om al gisteren azufre (zwavel) te strooien op alle druivenstruiken. Gisteravond nadat de zon - rond half acht - achter de bergen was verdwenen een kleine twee uur bezig geweest met strooien. Het poeder in een grofjute zak en die zak flink schudden boven alle struiken. Uiteraard fully dressed (met veiligheidsbril, mondkapje, pet en handschoenen). De jonge aanplant in de moestuin gelijk maar even meegenomen. Vanochtend zien we, dat op veel wijnvelden een gele waas ligt. Meer wijnboeren hier hebben blijkbaar azufre gestrooid.   
Gisteren hele dag op het land irrigatieleidingen gecontroleerd, hier en daar wat gerepareerd en vernieuwd. Mike heeft op de citrusbomen de laatste behandeling fungicide (schimmelwerend middel) gedaan. We zijn weer listo (klaar).
Vanochtend komen grote grijze en gele wolken vanuit de Middellandse Zee de vallei indrijven. Gele wolken betekent altijd neerslag van Sahara-zand. Eigenlijk ben je hier nooit listo
Net terug van een controle door de oogarts in Torre del Mar. De druppels waar ik nog wel twee weken mee moet doorgaan, hebben hun werk gedaan. Het hoornvlies van het linkeroog is weer zo goed als schoon en het zicht is weer redelijk terug. Gelukkig dus geen sterkere glazen nodig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten