Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 5 mei 2012

Vrijheid

Gisteravond hebben we - traditiegetrouw als we zijn - weer even op de Nederlandse TV gekeken naar de Nationale Dodenherdenking op de Dam. Gedenken en feestvieren, 4 en 5 mei, liggen in NL zo dicht bij elkaar. Op deze 5e mei regent het hier vanochtend. Prima voor het land. We zitten binnen en lezen wat kranten en bekijken op internet wat sites met verhalen van bevrijdingsdag 1945. Hoe uitgelaten kun je zijn na 5 jaar bezetting en onvrijheid ? Deze mooie foto uit de meidagen van 1945 komt van de website van het Legermuseum. Vrijheid lijkt zo vanzelfsprekend, als ademhalen. Goed om je regelmatig te realiseren, dat vrijheid niet zo vanzelfsprekend is. En, dat we ons met deze vrijheid dan ook zeer bevoorrecht voelen. Krijg bijna de neiging om hier de Nederlandse driekleur te gaan hijsen. Doen we dan maar op 1 juli aanstaande (!). 

1 opmerking:

  1. ophangen die vlag Jan,het is iets om trots op te zijn, bij ons wordt ook bij elke gelegenheid de vlag gehesen, we hebben een mooie hoge vlaggen mast in de voortuin.

    BeantwoordenVerwijderen