Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 20 mei 2012

Optimist forever

De thema's die deze zondagochtend de weekendkranten en enkele praatprogramma's op TV beheersen zijn behoorlijk negatief van toon. Europa lijkt steeds meer onbestuurbaar te worden, zodat echte oplossingen voor de eurocrisis uitblijven. Het blijft nog steeds beperkt tot tijdrekkende maatregelen. Er wordt steeds vaker gespeculeerd over de val van de Euro, de vraag is dan alleen nog wanneer. Als je de opiniepeilingen van vandaag bekijkt, lijkt NL nog onbestuurbaarder te worden. Voor mij als geboren optimist zijn het "zware" tijden. 

Tijdens ons rondje Sloterplas vanmiddag zien we, dat er weer wordt gezeild. Een zeilklasje met Amsterdamse kinderen doet flink zijn best. Allemaal in een Optimist. Zij wel. 
Onwillekeurig denk je aan de wereld waarin zij straks als volwassenen gaan leven. In wat voor een Europa en land ? Al was het alleen maar voor de generatie die nu opgroeit : eens 'n optimist, altijd een optimist !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten