Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 6 mei 2012

Sayalonga


Na de regen van gisteren klaarde het afgelopen nacht helemaal op. Rond midder-nacht was die aangekondigde super maan hier goed te zien. Volle maan en maar liefst 15% groter. Heel mooi. Het is bijna een zondagstraditie, we eten bij onze favoriete chiringuito Mauri weer een heerlijk visje. Binnen, want ondanks 20 graden staat er een flinke wind. Geen badgasten, alleen wat kitesurfers.
Daarna is het richting Sayalonga, een bergdorpje waar een aantal BN'ers (zoals Ron Brandsteder, Joke Bruijs en wat musici) woont in een urbanisación die hier de naam Klein Amsterdam heeft. Rond Sayalonga wordt heel wat subtropisch fruit geteeld. De streek is de grootste níspero-producent en -exporteur van Spanje. De oogst is in deze weken in volle gang. Vandaar dat elke 1e zondag van mei de FIESTA del NISPERO plaatsvindt. 

Veel muziek, dans, drank en lekker eten. De nísperos laten we maar liggen, we hebben er genoeg van in onze eigen boomgaard. Het dorp ligt terrasvormig tegen een berghelling geplakt met zicht op de 2.067 meter hoge Maroma. Op elk plateau is een plaza met activiteiten. We ontmoeten wat bekenden uit Baarn en blijven met hen zitten op het Plaza Flores. De hele middag en vooravond veel muziek en dans. Hierbij wat sfeerplaatjes.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten