Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 28 juli 2012

Draadloos kijkplezier

Casa Domingo is dezer dagen een beetje Casa Manzana (Huize Apple). Met vier iPhones, twee iPads, een MacBook, airports en sinds enkele dagen ook een Apple TV wordt er hier in en rond het huis wat af ge-icloud, gestreamd etc etc.


Dit laatste gadget - de Apple TV- is een cadeau van de vakantiegangers, waarvoor heel veel dank ! Binnen enkele minuten was deze verbonden met onze Sony TV. Alle foto's, filmpjes etc van alle Apple-apparaten worden draadloos op het grote flatscreen getoond. Er komt geen extra handeling meer aan te pas. Van een net genomen foto op een iPhone tot en met een avondvullende bioscoopfilm op de MacBook. Het is werkelijk fantastisch. Dat we ooit zonder hebben gekund ......!


Het is trouwens deze zomer echt een vakantie waarbij iedereen zeer regelmatig zijn smartphone (of iPad) raadpleegt. Er wordt mee gefotografeerd, gefilmd, websites geraadpleegd en de social media gebruikt.
Aan dit fenomeen wijdde The New Yorker er vorige week zijn coverstory aan ! Heel herkenbaar. 
Gelukkig vinden er hier in Casa Domingo nog veel prettige en diepzinnige gesprekken plaats en worden er ook non-virtuele spelletjes gedaan. We zijn niet helemaal de weg kwijt.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten