Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 15 juli 2012

Noche caliente

Gisteren werd het hier de warmste dag van dit jaar tot nu toe. Het werd bijna 40 graden en dat is vrij bijzonder. Het was droog, uitzonderlijk helder en er stak in de namiddag nog eens een flinke en hete wind op. Zelfs op de overdekte terrassen was het te warm. Dus niks lekker lezen in de schaduw, maar binnen in huis. Met de ramen gesloten was het in huis met 32 graden aangenamer. Het water in het zwembad is met 30 graden nog nooit zo warm geweest. Rond middernacht zitten we op de patio in een zwoele wind nog wat te kaarten. De thermometer (foto) in de buitenkeuken geeft dan nog 34 graden aan. 
In de loop van de nacht treedt wat afkoeling op. Vanochtend is het een stuk aangenamer. Het wordt vandaag "maar" 30 graden.
Volgens AEMET (het Spaanse KNMI) gaan we deze week meer normalere temperaturen krijgen, van 30 tot 34 graden en 's avonds 24 graden. We beginnen te verlangen naar een lekkere plensbui. Maar zo'n verkoelend buitje kennen we hier niet. De laatste regen van betekenis is begin mei gevallen en we moeten tot eind september wachten tot we weer wat nattigheid voelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten