Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 17 juli 2012

Mist

Gisteren begint de maandag gelukkig een stuk koeler met 24 tot 25 graden. Er hangen in de vallei dikke wolken. Mist. Soms kunnen we de overkant niet eens zien. We verlangden zondag nog naar een lekkere plensbui. Die hebben we niet gekregen, alhoewel het een aantal uren toch vochtig was. Wat druppels, bijna een beetje miezerregen. Miezer, de Spanjaarden hebben er geen woord voor en dat zegt eigenlijk genoeg. 
Om het verblijf van de familie uit Leiderdorp straks te veraangenamen rijden we naar Algarrobo Costa. Daar zit namelijk RiJo, een Nederlandse winkel, waar we o.a. Calvé pindakaas kopen. Rond het middaguur is het weer helemaal opgeklaard. Stralend blauw en ver boven de 30 graden. Er staat nog wel een flinke wind.
In Nerja vindt gistermiddag de jaarlijkse processie plaats van de Virgin del Carmen, de patroonheilige van de vissers. I.v.m. de hoge golven gaat de processie niet te water, maar lopen ze een rondje van de kerk naar Playa Calahonda en weer terug. Even meen ik onder de dragers Jan Kees de Jager (de NL'se minister van Financiën) te herkennen... Zit wellicht nog een beetje mist in mijn ogen. De steun van Jan Kees aan Spanje blijft vooralsnog beperkt tot zijn aanwezigheid in Den Haag en Brussel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten