Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 10 juli 2012

Omvallen

Toen we nog regelmatig met de auto tussen NL en Spanje pendelden, zagen we de snelle bouw van deze torens in Madrid. Vanaf rondweg (A-50) goed zichtbaar en met de oude A-30 rijd je er praktisch doorheen.
Het zijn de torens van Bankia. De naam : Puerte de Europa (hoe toepasselijk). Een bank die voornamelijk is ontstaan door fusies van tientallen kleine spaarbanken. Mooi stukje architectuur, maar een bankgebouw moet toch soliditeit uitstralen. Het leek al jaren of ze op "omvallen" stonden. Onlangs was het bijna zover. De Spaanse regering heeft de bank snel genationaliseerd. En daarmee is een complete financiële chaos voorlopig voorkomen. Afgelopen nacht is in Brussel een akkoord bereikt over de miljardensteun voor de Spaanse bankensector. Gelukkig zou je zeggen. Maar in El Periódico staat vanochtend, dat 85% van de Spanjaarden het een slecht akkoord vinden. Spanje verliest in één klap haar soevereiniteit op financieel-economisch gebied. Dat doet natuurlijk wel even pijn. Veel mensen in NL weten niet, dat één miljoen Spanjaarden in totaal 26 miljard euro spaargeld kwijt zijn ! Vriendelijke bankemployés hebben de vooral oudere spaarders het afgelopen jaar overgehaald om van al hun spaartegoeden aandelen Bankia te kopen....
Het lijkt erop, dat tegenwoordig alleen mensen kunnen omvallen.


Ik houd me prima op de been. Alweer enige tijd zonder stok. En in de ochtenduren bezig op de schuine hellingen hier. Wijngaard en boomgaard vereisen onderhoud. Zet wel elke stap weloverwogen. Deze jongen zal niet snel omvallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten