Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 19 juli 2012

Lucht happen

"Aire", zeggen de campesinos (boeren) hier in vallei. Het betekent letterlijk lucht of zuurstof. Maar zij bedoelen er de weersomstandigheid mee die het beste is voor een snelle groei van bomen en gewassen. Het is dan extreem droog, volop zon, geen wind en niet te heet. En, er zit dan extra veel zuurstof in de lucht. Je krijgt bijna de neiging de lucht te happen en door te slikken. Een beetje als de eerste slokken koel en helder water bij een extreme dorst. 
Vandaag wordt zeker weer zo'n dag met veel "aire". De zon komt rond 07.00 uur vanachter de Loma de la Cruz op. Het vanochtend afgegeven weeralarm (voor extreem hoge temperaturen) geldt gelukkig niet voor onze provincie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten