Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 10 oktober 2009

2009-10-10 Ontspanning in Sevilla

Behalve het bouwen van een muur en twee stenen trappen is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. We besluiten 2 dagen Sevilla te doen. Op de bonnefooi, want via internet blijkt er geen kamer meer vrij. Het is een fiesta-weekend, maandag 12 okt is een nationale feestdag. Vroeg uit de veren en een echt andalusisch ontbijt langs de snelweg. Op nog geen 20 autobusminuten van het centrum van de hoofdstad van Andalucía checken we in in Hotel Catalonia Hispalis (***).We bekijken o.m. het Stadion van Sevilla Futbol Club en struinen via een van de vele parken door de Barrio Santa Cruz.Veel aandacht overal voor de held van Sevilla, Columbus die vanuit hier vertrok en in 1492 Amerika ontdekte.














Totdat we ineens voor de grootste kathedraal ter wereld staan met haar Giralda (toren), indrukwekkend.Ook het Alcázar en zijn tuinen zijn impresionante, je vergeet Granada en Córdoba bijna.
Het hele centrum is autovrij, het is net een openluchtmuseum. Via de promenades langs de Guadalquivir (rivier) bekijken we het immense Plaza España (gebouwd in 1929 t.g.v. de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling).Dan lopen we Hotel Alfonso XIII (*****) binnen en nemen in de luxe patio een biertje. Ober Francesco geeft een extra rondje en vertelt ons, dat hier Maxima en Willem Alexander hebben geslapen toen ze elkaar tijdens de Feria van 1998 hebben ontmoet.

De volgende dag doen we de stad per auto. We vergapen ons aan de restanten van de Expo 1992 (wereldtentoonstelling) op het eiland Cartuja, er staan nog mooie paviljoens. De Rotterdamse Ersamusbrug diende als voorbeeld voor dit exemplaar (of was het andersom ?).. Op de terugweg gaan we via Antequera langs het natuurpark El Torcal met zijn grillige rotsen.

Dit zijn de zaken waar Eric wel van houdt :een tinto de verano en gunstige prijzen (kijk maar eens naar de prijzen voor een 3 gangen menu en dubbelbedkamer). We stoppen langs de snelweg van Antequera naar Málaga bij La Yedra. Hier komen elke dag veel mensen flessen en containers mineraalwater tanken, gratis zo uit de bron.
De parttime-metselaar wordt vandaag 53 jaar en dat wordt ´s avonds in ons dorp gevierd met een etentje bij El Portón.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten