Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 28 oktober 2009

2009-10-23 Ouarzazate - Meknés

We hebben een ruim 600 kilometer lange autorit voor de boeg - over een tweebaansweg - dus staan we bij het opkomen van de zon op. Het is hier in Ouarzazate zo vroeg al warm en dat op 1200 meter.
Tijdens een koffie-thee pauze onderweg krijgt Mike een granaatappel aangeboden. Ze zijn hier zo groot en zien eruit als grote uien. Op de achterbank helpt Paul mee met de smaaktest van e.e.a.
Besloten is via de N10 naar Meknés te rijden. Langs de stuwmeren van Taourit en door de vallei van de Dadés rivier. Op een kale hoogvlakte van 100 km zien we uitsluitend kamelen grazen. Natuurlijk stoppen we even voor wat kids, ze zijn best happy met een koek.

We passeren plaatsen als El-Kelaa M´Gouna, Tinehir, en Goulmima. Prachtig afwisselend landschap vooral in de Dadés vallei met veel mooie kasbahs langs de weg tegen de bergwanden aangeplakt.
Na Ar-Rachida een wel heel fraai gelegen diepblauw meer en we rijden door de Gorges du Ziz met spectaculaire hoge rotswanden.
Na de prachtige vallei komen door het Hoge Atlas gebergte en door plaatsen als Tinehir, Goulmima etc. Zo´n honderd kilometer lang staan langs de weg om de paar honderd meter Marokkaanse vlaggen, de stoepranden zijn geverfd en in de dorpen die we passeren hangen nog meer vlaggen en baniers. We vragen het een politieman. En ja hoor, het is niet voor ons. Koning Mohammed VI himself komt hier volgende maand op bezoek.Dennis kikt op de Tunel du Légionnaire... die ineens heel anders blijkt te heten !
Een Nederlander die we in de Sahara hebben ontmoet had ons ervoor gewaarschuwd. Er staat heel veel politie te posten langs de weg, goed uitgerust met laser-snelheidsmeters. Op de nationale tweebaansweg mag je 100 km, maar kilometers voor, in en na de dorpen is de maximum snelheid 60 km. Ik stel steeds opnieuw de cruise control van de Nissan precies in. Een bekeuring is het laatste wat we hier willen. Overigens worden opvallend veel auto´s aangehouden. We denken hardop : drugs, fundamentalistische moslims, bandieten of lui die een staatsgreep voor hebben of is het gewoon de staat van de auto en-of de lading die erop ligt ?
Via Midelt waar we lunchen naar Sefrou en langs dit soort landschap op naar Meknés. Hotel Transatlantique wordt snel gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten