Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 10 juli 2010

Betaalbare orthopeed (kwestie van loonkosten)

Vandaag langs bij El Cubano, de enige orthopedisch schoenmaker in de regio. In NL betaalt Mike voor een paar steunzolen bijna € 300,=. Sinds enkele jaren worden die namelijk niet meer vergoed vanuit de “algemene middelen”. Hier schijnen ze nog geen € 50,= te kosten ! Ook een hakverhoging die ze voor elk paar schoenen nodig heeft kost hier nog niet de helft van wat we tot nu toe in NL betaalden. Bij deze Cubaan zijn we dus klant geworden !


NL is wat arbeidskosten betreft te duur geworden. Dat zie je ook maar weer aan het massa-ontslag - 2.000 mensen verliezen hun baan - bij Organon in Oss. De hele researchafdeling wordt naar de USA overgeplaatst. Vorige week was het TNT waar de klappen vallen, 11.000 banen verdwijnen. Als NL nog concurrerend mee wil doen de komende jaren, dan hebben de hoge lonen en uitkeringen, cao’s, en ontslagbescherming hun langste tijd wel gehad. Het wordt echt tijd voor wat slagvaardigheid in politiek Den Haag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten