Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 7 juli 2010

Het wordt Spanje - Holland en een heftige Sirocco !

Onze wens komt uit. We zien vanavond tussen de Spanjaarden, met een snoerharde kopbal van Carlos Puyol, Spanje winnen van Deutschland. Weinig Duitsers te zien, "Schade, schade, alles ist vorbei". Wel uitzinnige Spanjaarden, rondrijdende auto's met vlaggen, vuurpijlen.. Het lijkt wel alsof ze al wereldkampioen zijn. We laten ze maar even in de waan. Zondag moet nog wel worden gevoetbald. Natuurlijk zijn we Oranje-fan, maar we feesten wel mee met de Spanjaarden als zij winnen !
Heftige Sirocco
Tegen middernacht begint het ineens hard te waaien. Vanuit het zuid-oosten (Centraal Afrika !) raast er een extreem droge en hete wind door de vallei. De temperatuur loopt ineens op tot boven de 40 graden ! Er zijn gigantische windstoten. We hebben zomers weleens vaker 's avonds een hete wind uit de bergen vanuit het noorden, dat is de Terral, maar dít is heftig. Snel doen we alle luiken dicht en ruimen de terrassen op. Binnen is het minder warm, we kunnen wel slapen. De volgende morgen nemen we de situatie op. Gelukkig geen schade, ook niet aan de bomen. Wel veel opruimwerk (vegen, zwembad schoonmaken etc), de temperatuur om 09.00 uur de volgende morgen is gelukkig gedaald tot 29 graden. De weersverwachting geeft voor vandaag aan 34 graden, dus van werken op het land komt vandaag niet veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten